• English
  • Nederlands

Kom als gast!

Als je wil kennismaken met Toastmasters, is er maar één manier die echt werkt: kom en ervaar het zelf! Je bent als gast van harte welkom.

Moet ik dan zelf spreken?

Er wordt doorgaans aan de gasten gevraagd om zichzelf kort voor te stellen aan het begin van de meeting en kort feedback te geven aan het einde van de meeting. Dus effectief, dit zal je eerste keer zijn dat je spreekt in een Toastmasters meeting. Dat gezegd zijnde is er geen enkele verplichting om al actief deel te nemen aan de meeting. We zijn allemaal zo gestart en begrijpen dat je eerst rustig wil kijken en luisteren naar wat zo’n Toastmasters meeting juist is, voor je actief gaat spreken.

En het Engels?

Wij zijn een tweetalige club. Dat wil concreet zeggen dat je zelf kiest welke taal je spreekt: Engels of Nederlands. Je zal merken dat de voertaal doorheen de meeting wisselt tussen beide talen. Als je enkel Nederlands spreekt, is dat geen enkel probleem: je bent niet verplicht Engels te spreken. We hebben veel tweetalige leden: Nederlandstaligen die aan hun Engels werken en native English speakers die een mondje Nederlands spreken. Dus ook op taalgebied leren we van elkaar!

Moet ik lid worden?

Je mag gerust een aantal keren terugkomen als gast, om helemaal zeker te zijn dat Toastmasters iets voor jou is. Het is pas vanaf het moment dat je je eerste speech (je ‘Ice Breaker’) wil geven dat je lid moet worden van de club. Als je ondertussen al geïnteresseerd bent om je aan te sluiten, kan dat natuurlijk en dan kan je onmiddellijk starten met je communicatie- en leiderschapsvaardigheden te verbeteren. De keuze is aan jou!

Slechts één verplichting: graag aanmelden!

Als je benieuwd bent en wil komen proeven van een Toastmasters meeting dan vragen we een plaats te reserveren. Twee weken voor de meeting, kan je een plaatsje reserveren op de pagina van het betreffende event.
Op de kalender pagina kan je zien wanneer de volgende meeting gepland is.